Keep It Clean Day! is een project dat tot stand is gekomen n.a.v. de World Clean Up Conferentie in Estland van 12-15 januari 2012.

‘Hoe we dit gaan doen?’ Nou, zeiden wij. Op de meest Simpele manier die we bedenken kunnen: Op de 3e vrijdag in september wandel je naar buiten. Je pakt wat rotzooi op en stopt het in de prullenbak. Klaar! Waarom moet iets moeilijk als het makkelijk kan? We hoeven enkel te Verbinden. Als iedereen een beetje doet, hebben we samen een heleboel! Opruimen kan bij het bedrijf waar je werkt. Op de school waar je les geeft, of les volgt. Bij organisaties, gemeenten en de ministeries in Den Haag.

We bedachten vijf simpele regels. Hierdoor kan iedereen gewoon lekker zijn eigen ding doen (want daar houden wij Nederlanders zo van!) en is er toch een landelijk geheel! Alles mag – als het maar leuk is – en je de volgende 5 punten meeneemt:

  1. Het heet Keep It Clean Day!
  2. Het is op vrijdag 21 september 2012
  3. Het is voor álle inwoners van Nederland
  4. Je gebruikt het KeepItCleanDay! logo
  5. Je ruimt rondslingerend zwerfafval op!

Steeds meer mensen doen mee met het kenbaar maken van het meest Simpele Plan dat Nederland kent: Op de 3e vrijdag van september met miljoenen inwoners even die blikjes en plastic zakjes weg mieteren in de prullenbak. Jij toch ook!