Tags

No tags :(

Wat: KeepitCleanDay!
Wanneer: Vrijdag 15 september 2017.
Waar: Heel Nederland.
Op vrijdag 15 september 2017 vindt, voor de zesde keer, het grootste grass-roots opruimfeest van Nederland plaats. Het is ontstaan in 2012, altijd op de derde vrijdag van september. Vaak organiseren we onszelf rondom subsidies en stichtingen. Op KeepitCleanDay! slaan we dit over en doen een beroep op iedere Nederlander in ons land. Als we allemaal een beetje doen, hebben we samen een heleboel. Dit vormt een gezond tegenwicht in het bureaucratische landschap van de afvalproblematiek. Ruim 68 gemeenten zijn al jaren actief aan boord, waaronder de gemeenten Amsterdam en Rotterdam.

ZONDER GELD & PAPIER.
In Nederland geven we ongeveer € 2.500.000 miljoen euro per jaar aan zwerfafval uit. Dit gooien we letterlijk naast de prullenbak. We besteden het aan preventie, opruimen en de verwerking. KeepitCleanDay werkt om die reden zonder geld, zonder papier en zonder juridische vormgeving.

CONTACT.
Wij adviseren media om in de regio te kijken welke initiatieven er meedoen op KeepitCleanDay! Vrijwel elke gemeente heeft activiteiten rondom dit thema. Bijdragen van de media zijn zeer welkom, zodat op deze manier de landelijke verbindingen worden verstevigd. Meer weten over de achtergrond en werkwijze van het evenement? Contact: Annette Dölle. annette@keepitcleanday.nl / 06-26715406.